Berlin'de araçlar alevler içinde kaldı: Tek tek yaktılar...

Berlin'de araçlar alevler içinde kaldı: Tek tek yaktılar...

Arabalar gece boyunca Berlin'in her yerinde alevler içinde kalıyor. Polis bu olayların kasıtlı olduğunu düşünüyor.

Perşembe gecesi Berlin şehir bölgesinde çok sayıda araç alevler içinde kaldı. İlk bilgilere göre polis kundaklamadan şüpheleniyor. İlk olarak gece yarısı Neukölln'deki Kiehlufer'de bir Renault alev aldı. Berlin itfaiyesi yangını söndürdü ancak aracın yanmasını engelleyemedi.

İtfaiye ekipleri saat 01.35 sularında Alt-Hohenschönhausen'deki Altenhofer Straße'de bir araç yangını ihbarı aldı. Bir otoparkta VW Golf marka bir araç yanmaktaydı. Polise göre, yoğun ısı arkasına park edilmiş bir araca da zarar verdi. İtfaiye yangını hızla söndürmesine rağmen aracın yanmasını engelleyemedi.

Yarım saatten kısa bir süre sonra Prenzlauer Berg'deki Hanns-Eisler-Straße'de bulunan bir otoparkta iki araba yanmaya başladı. İtfaiye alev alan arabaları söndürdü ancak yanmalarını engelleyemedi. Saat 03.15 sularında itfaiye Neukölln'deki Hasenheide'de bir dizi yangına daha müdahale etti. Farklı noktalarda altı araç yanıyordu. İtfaiye söndürme çalışmaları için Hasenheide'ı her iki yöne de kapatmak zorunda kaldı.

Saat 04.40 sularında Schönefeld'deki Sarirstraße'de diğer kamyonetlerin arasına park edilmiş bir elektrikli otomobil alev aldı. Bunun sonucunda minibüslerden biri de alev aldı. İtfaiye ekipleri sabahın erken saatlerine kadar yangını söndürmekle meşgul oldu.

Berlin Eyaleti Kriminal Soruşturma Dairesi tüm vakalarda soruşturmayı devraldı. Berlin polisi şu anda kundaklama ihtimalini değerlendiriyor. Yangının 1 Mayıs ile bağlantısının olup olmadığı ise devam eden soruşturmanın bir parçası. 1 Mayıs'tan önceki gece Berlin-Wittenau'da park halindeki 16 Amazon minibüsü yanmıştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT