Almanya’da “büyü bozdurmak” isteyen kadın 5 milyon euro kaptırdı

Almanya’da “büyü bozdurmak” isteyen kadın 5 milyon euro kaptırdı

Almanya'da yaşayan Nurcan Badruk, 'büyü bozma' bahanesiyle kendilerine musallat olan Serkan Önder'e 10 yıl boyunca 5 milyon euro kaptırdığını açıkladı. Badruk, "Bana içirdiği sıvılarla kendimden geçiyor, ne söylediyse inanıyordum" dedi.

Almanya'nın Münih kentinde yaşayan işkadını Nurcan Badruk, cinci Serkan Önder ve eşi Süreyya Önder tarafından "büyü bozma" vaadiyle 5 milyon euro dolandırıldı.

Nurcan Badruk ve eşi Adil Badruk, Münih'teki evlerinde sessizliklerini bozdular. Sabah'ın haberine göre, 2011'de başlayıp 2021'e kadar süren dolandırıcılık hikayesini çift tüm detaylarıyla anlattı.

"ALTIN VE MÜCEVHERLERİMİ VERDİM"

Serkan Önder'in tanıştıktan kısa süre sonra para istemeye başladığını söyleyen Badruk, "Düzenli olarak 2021 yılına kadar hesabına para gönderdim.

Para gönderdiğimi kimseye söylememem gerektiğini, yoksa büyü ile eşime, çocuklarıma zarar vereceğini söyledi. Korkumdan ne dediyse yaptım. Altın ve mücevherlerimi de verdim. En son 500 bin euro istedi, artık param kalmadığını söyledim.

Son telefon konuşmamızı kızım duymuş, ailemin haberi oldu." dedi.

TÜRKİYE'DE ZENGİN, ALMANYA'DA FAKİR

Ordu'nun Ünye ilçesinde inşaat şirketi kurup apartmanlar yapan ve lüks hayat yaşayan Serkan Önder'in de kısa sürede nasıl zengin olduğu merak ediliyordu.

Önder, mal varlığı ile ilgili sorulara Almanya'da 20 yıl çalıştığı ve birikim yaptığı cevabını verdiği öğrenildi. Dolandırıcılık davasında Münih Bölge Mahkemesi'ndeki ifadelere ulaşıldı.

Önder, Almanya'da havuzlarda eşiyle temizlik yaptığını, zar zor geçindiğini, malulen emekli olduğunu ve aylık 350 euro aldığını söyledi.

"SERVETİNİN KAYNAĞI BİZİM PARALARIMIZ"

ddo1.jpg

Nurcan Badruk'un eşi Adil Badruk ise Önder çifti hakkında Türkiye'de de hukuk yoluna başvuracaklarını söyledi. Adil Badruk, Önder'in mal varlığına ilişkin, "Ordu'daki apartmanları Almanya'da bulaşık yıkayarak, havuz temizleyerek, 350 euro emekli maaşıyla mı yapmış? Servetinin kaynağı bizden çaldığı paralar" dedi.

Badruk ailesinin avukatı Bernhard Mehr, Münih Bölge Mahkemesi'nin Önder çiftinin 1 milyon 165 bin euroyu Badruk ailesine ödemesine hükmettiğini, 2.7 milyon euronun zaman aşımına uğradığını paylaştı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum