Bilgi Transferi Anlaşması'nda geri sayım

Bilgi Transferi Anlaşması'nda geri sayım

Türkiye, eylül ayından itibaren Alman makamlara bilgi vermeye başlayacak. Almanya'da sosyal yardım alıp Türkiye'de evi veya bankada parası olanlar büyük cezalarla karşı karşıya kalabilir.

FRANKFURT - Almanya'da sosyal yardım alanların bir kısmının, Türkiye'de gayrimenkul sahibi oldukları veya banka hesaplarında para bulundurdukları biliniyor. Son dönemde bu konudaki çalışmalarını arttıran Alman makamlar, Türk yetkililerden konuyla ilgili olarak bilgi talep ettiklerinde, Türkiye bu bilgileri kendilerine verecek. Çünkü AKP hükümeti tarafından 2016 yılında bu konuda bir uluslararası sözleşme imzalandı. Otomatik Bilgi Transferi Anlaşması'na göre, vergi kaçakçılığını önleyebilmek adına imzacı devletler birbirleriyle banka hesapları konusunda da bilgi paylaşımı yapacaklar.

Bu anlaşmalar çerçevesinde, sosyal yardım alan kişilerin Türkiye'de gelirleri veya malvarlıkları olup olmadığı kolayca tespit edilebilecek.

Anlaşma 2018 yılının eylül ayında yürürlüğe girecek.

Almanya'da ve diğer Avrupa ülkelerinde bulunan Türk konsoloslukları da talep edilmesi halinde bu tarz bilgileri Alman makamlarıyla paylaşabilecekler. 

Böyle bir durumun tespit edilmesi durumunda, sosyal yardım kurumları ailelere ödedikleri paraları faiziyle geri alabiliyor ve aynı zamanda bu kişiler hakkında yalan beyanda bulunmaktan suç duyurusunda bulunuyorlar. 

HABERE YORUM KAT
11 Yorum