Şoke eden görüntüler: Nazi aracıyla "Hitler selamı" vererek dolaştılar

Şoke eden görüntüler: Nazi aracıyla "Hitler selamı" vererek dolaştılar

Dresden'de, bazıları üniformalı dokuz kişinin bulunduğu bir araca karşı polisi olay yerine çağrıldı. Askeri araçtaki şüpheli aşırı sağcıların yabancı düşmanı sloganlar attığı ve Hitler selamı verdiği belirtildi.

Mavi-gri boyalı bir askeri araçla dün "Babalar Günü'nde" Dresden'den geçen dokuz kişi sadece yoldan geçenlerin değil polisin de dikkatini çekti. Dokuz koltuklu aracın plakası Wehrmacht boyalıydı (1935 ile 1945 yılları arasında Nazi Almanyası'nın silahlı kuvvetleri) ve “Heil Hitler” anlamına gelen Nazi kodu da “88” ile plakada yer alıyordu. Ayrıca yolculardan biri çelik bir kask ve Wehrmacht üniforması da olabilecek haki renkli bir gömlek giyiyordu. Açık arabanın ön camına, Hitler selamını andıran bir hareketle tutunuyordu. Araca bir Reich bayrağı da (Nazi Almanyası bayrağı) iliştirildi.

Araçtan dışarıya atılan sloganlarda yabancı düşmanlığının da yapıldığı ifade edildi.

ŞOKE OLDU!

Bautzen'den eski bir Yeşiller meclis üyesi olan Annalena Schmidt, X'te etkinliğin fotoğraflarını ve bir videosunu yayınlayarak, “#Dresden'de ‘Erkekler Günü’: Elbe kıyısında keyifli bir öğle yemeği için plakasında 88 yazan Wehrmacht arabasına biniyorsunuz. 'WH' 1935-1945 yılları arasında Wehrmacht'ın plakasıydı ve 'Wehrmacht, Heer' anlamına geliyordu” dedi.

Annalena Schmidt ayrıca Saksonya polisinin aracı takip ettiğini ve daha sonra incelediğini de yazdı.

Bir polis sözcüsü yaptığı açıklamada, operasyonu doğrularken, anayasaya aykırı plaka kullanmaktan olayı 9 kişiye de çeşitli suçlamaların yöneltildiğini ifade etti.

Annalena Schmidt, Bild'e verdiği demeçte “Şehrin merkezinde böyle bir şey görmek beni gerçekten şok etti” dedi.

Öte yandan, Dresden'den arabayla yaklaşık bir saat uzaklıktaki Hoyerswerda'da Nazi üniformalı kadın ve erkeklerin bir araya geldiği ve yaklaşık 30 kişinin bulunduğu ifade edildi. Polis olay yerine gittiğinde ise ırkçılar çoktan toplandıkları yerden uzaklaşmışlardı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT