Sirkeci ziyareti sırasında Steinmeier protesto edildi

Sirkeci ziyareti sırasında Steinmeier protesto edildi

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul ziyareti sırasında protesto edildi. Protesto sırasında "Soykırım suçlusu katil Almanya" sloganı atan gruptan bazı göstericiler polis tarafından müdahale edilerek abluka altına alındı ve uzaklaştırıldı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul'da Sirkeci Garı'ndaki 'Gurbette Hasret' sergisini ziyaret ettiği sırada protesto ile karşılaştı. Protesto sırasında "Soykırım suçlusu katil Almanya" sloganı atan gruptan bazı göstericiler polis tarafından müdahale edilerek abluka altına alındı ve uzaklaştırıldı. İstanbul Valiliği yetkilileri, şu ana kadar gözaltı yapılmadığını açıkladı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, özel uçakla saat 12:00 civarında İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı. İstanbul Valisi Davut Gül tarafından karşılanan Steinmeier, ardından Sirkeci Garı'na geçerek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. Türk işçilerinin 1960'lı yıllarda Almanya'ya ilk göçünü konu alan 'Gurbette Hasret' sergisini ziyaret etti.

"UZAKLAŞTIRMA" YAPILDI

Protesto sırasında Filistin bayrakları ve dövizler taşıyan bir grup gösterici ortaya çıktı. "Soykırım suçlusu katil Almanya", "Filistin halkı yalnız değildir", "Katil Almanya Türkiye'den defol" gibi sloganlar atan grubun eylemine polis müdahalede bulundu.

Polis, grubu engellemeye çalıştı ve ablukaya aldı, ancak göstericiler slogan atmaya devam etti. İstanbul Valiliği yetkilileri, protesto sırasında güvenlik güçlerinin göstericilere "uzaklaştırma" yaptığını belirtti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT