"Müslüman İnteraktiv" Hamburg'da yeniden toplanıyor

"Müslüman İnteraktiv" Hamburg'da yeniden toplanıyor

"Müslüman İnteraktiv" grubu nisan ayındanki "Hilafet" gösterileri ardından mayıs ayında da yeniden toplanıyor.

Nisan ayı sonunda "Müslüman İnteraktiv" grubu destekçileri Steindamm semtinde hilafet yanlısı gösteri düzenlenmiş ve bu Alman Toplumunda büyük tepkiye yol açmıştı. Grup, 2003'ten beri yasaklı olan İslamcı "Hizb ut-Tahrir" derneğinin devamı niteliğinde bir örgüt.

"Müslüman İnteraktiv" grubu önümüzdeki cumartesi günü Hamburg'da bir gösteri daha düzenleyeceklerini duyurdular. Bir sonraki gösteri de yine halifeliğin kurulması çağrısında bulunacakları tahmin ediliyor.

"Müslüman İnteraktiv" bu çağrıyı "sansüre ve fikir diktatörlüğüne karşı bir gösteri" olarak nitelendiriyor.

POLİS BİLGİ VERDİ

Polisin verdiği bilgiye göre önümüzdeki cumartesi günü saat 16:00'dan itibaren bir geçit töreni için gerekli izin alındı. İki buçuk saat sürecek etkinliğe 1000 kadar kişinin katılması bekleniyor. Geçen sefer polis bir dizi koşul getirmişti: İsrail bayraklarının yok edilmemesi, üniforma giyilmemesi, cinsiyet ayrımı yapılmaması, kaçış yollarının açık bırakılması.

HALİFELİK KARŞITI GÖSTERİ

Mayıs ayı başında ise "Ne Hilafet, Ne patriyarkal sistem, Özgürlük ve hukuk" sloganlı bir miting düzenlenmiş ve Almanya'da hilafet çağrıları protesto edilmişti. 3000 kişinin katılması beklenen bu gösteriye ise ancak 800 civarı kişi toplanabilmişti.

ARTI49
Fotoğraf: @minteraktiv / İnstagram

HABERE YORUM KAT