IŞİD'in hedefinde Almanya'daki Avrupa Futbol Şampiyonası var: 3 şehrin ismini verdiler!

IŞİD'in hedefinde Almanya'daki Avrupa Futbol Şampiyonası var: 3 şehrin ismini verdiler!

Almanya'daki Avrupa Futbol Şampiyonası terör örgütleri tarafından hedef alınıyor. IŞİD'in bir uzantısı, olası saldırılar için üç spesifik hedef yayınladı ve üç şehrin ismini verdi.

Terör örgütü IŞİD'in bir uzantısı, Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında Almanya'da üç kenti olası saldırı hedefi olarak ilan etti. Özellikle de Berlin, Dortmund ve Münih Avrupa Şampiyonası şehirlerinin adı geçiyor. Çağrı IŞİD'in bir propaganda dergisinde yayınlandı.

Söz konusu örgüt, Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen ve 140 kişinin öldüğü saldırıdan da sorumlu tutuluyor.

Ayrıca, yakın geçmişte Almanya'da da Köln Katedraline yönelik saldırı planları ortaya çıktığında baskınlar düzenlenmişti.

"NEREYİ İSTİYORSUNUZ"

Yılın başlarında dergi, benzer bir şekilde Avrupa Şampiyonasında saldırı çağrısında bulunmuştu, ancak şimdi ilk kez belirli hedefler belirlendi.

Derginin bir sayfasında boş bir futbol stadyumunda kamuflaj üniformalı ve makineli tüfekli bir savaşçı görülüyor. Başlık “Nereyi istiyorsunuz?” diye soruyor. Bunun altında Berlin, Dortmund ve Münih şehirlerinin isimleri sıralanıyor. Bunu “O zaman son golü at” isteği takip ediyor.

gfgfgfsa.png

CDU'lu içişleri politikacısı Christoph de Vries, verdiği mülakatta siteyi eleştirdi ve “Bu apaçık bir saldırı tehdididir” dedi. Ancak Alman güvenlik makamlarının çok iyi hazırlandığını ve “yoğun bir uluslararası bilgi alışverişi olduğunu” da vurguladı.

ARTI49

FOTOĞRAF: X

HABERE YORUM KAT