Goebbels'in villasına talip çıkmadı... Bedava verilmesi meclis gündeminde

Goebbels'in villasına talip çıkmadı... Bedava verilmesi meclis gündeminde

Almanya’nın Berlin eyaletinde, ormanlık bir alanda bulunan bir villa yıllardır eyalet yönetiminin elinde kalmış durumda.

Eyalet yönetimi, elinde kalan villayı bedavaya vermeye niyetli, ancak henüz bir alıcı çıkmadı.

Villa, Berlin’in yaklaşık 40 km kuzeyindeki Wandlitz kasabası yakınlarındaki Bogensee gölüne bakan ormanlık bir alanda bulunuyor. Bu villa, bir zamanlar Alman diktatör Adolf Hitler’in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels’e aitti. Goebbels, lüks villayı 1939 yılında inşa ettirmişti. Villanın, dönemin Nazi liderlerini ve Nazilere yakın sanatçıları eğlendirmek ve gizli aşk ilişkileri için kullanıldığı iddia ediliyor.

ÖNCE HASTANE SONRA EĞİTİM MERKEZİ OLARAK KULLANILDI

Berlin Eyaleti Maliye Bakanı Stefan Evers, Eyalet Parlamentosu’nda yaptığı açıklamada, araziyi ve villayı almak isteyenlere burayı eyalet yönetiminin bir hediyesi olarak bedavaya vermeye hazır olduklarını belirtti. Ancak uzun yıllardır elden çıkarmaya çalıştıkları villa için istedikleri teklifleri bir türlü alamamışlar. Eyalet yönetimi, villanın satılmasıyla birlikte arazinin nasıl kullanılacağının kesinlik kazanmasını bekliyor.

Goebbels’in villası savaş sonrası Doğu Almanya sınırları içinde kalmıştı. Bir süre hastane olarak kullanılan villa, sonrasında Doğu Almanya’nın komünist yönetiminin gençlik yapılanması tarafından eğitim merkezi olarak kullanıldı. Almanya’nın birleşmesi sonrası villa Berlin Eyaleti’nin mülkiyetine geçti, ancak eyalet yönetimi bundan pek bir fayda sağlayamadı

ARTI49

HABERE YORUM KAT