Getir Almanya'dan çekiliyor... Türkiye planları ne

Getir Almanya'dan çekiliyor... Türkiye planları ne

Getir ve Gorillas adlı teslimat hizmetleri Mayıs ayı ortasında Almanya pazarından çekilecek. Depolar önümüzdeki üç hafta içinde kademeli olarak kapatılacak. Ancak Getir'in ana pazarı olan Türkiye'deki faaliyetlerini daha da genişleteceği ifade edildi.

Özellikle büyük şehirlerde haftalık alışverişi internetten sipariş etmek ve evinize teslim edilmesini sağlamak giderek daha popüler hale geliyor. Ancak, Almanya'daki insanlar bunu muhtemelen gelecekte iki sağlayıcı olmadan yapmak zorunda kalacaklar.

"Wirtschaftswoche" gazetesinde yer alan bir habere göre Getir ve Gorillas adlı teslimat hizmetleri Mayıs ayı ortasında Almanya pazarından çekilecek. Getir'in Almanya'daki 1.800 çalışanından bazıları bu hafta başında işten çıkarma bildirimlerini almıştı. Depolar önümüzdeki üç hafta içinde kademeli olarak kapatılacak.

MASADAN KALKTI

Getir, Wirtschaftswoche tarafından sorulduğunda konuyla ilgili yorum yapmak istemedi.

Türk şirketi, Berlin merkezli rakibi Gorillas'ı 2022 yılı sonunda satın almıştı. Gazetenin içeriden aldığı bilgilere göre, Berlin merkezli rakibi Flink'i de satın alma planı masadan kalkmış durumda.

Getir 2015 yılında kuruldu ve 2021 yılında yurtdışına açıldı. Wirtschaftswoche'ye göre Almanya'dan çekilme için son tarih 15 Mayıs. Ancak Getir'in ana pazarı olan Türkiye'deki faaliyetlerinin daha da genişletilmesi öngörülüyor.

Market teslimat hizmetleri koronavirüs pandemisi sırasında altın çağını yaşadı. Ultra hızlı market teslimatı alanında kendi kendini öncü ilan eden Getir, 2021 yılı sonuna kadar toplam dokuz ülkeye yayıldı. Ancak bu hızlı genişleme hiçbir zaman kâr getirmedi. Getir geçtiğimiz yaz işgücünün onda birinden fazlasını işten çıkardığını duyurmuştu. Getir daha önce Fransa'dan çekilmiş ve İtalya, İspanya ve Portekiz'deki işlerini kapattığını duyurmuştu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT