En mutlu günü kabusa döndü: Almanya'da ikiz doğuran kadın felç kaldı

En mutlu günü kabusa döndü: Almanya'da ikiz doğuran kadın felç kaldı

Almanya'da ikiz çocuk dünyaya getiren Julia Bohmke isimli kadın doğumdan sonra felç kaldı. Doktorlar beyin omurilik sıvısının fazlalığı nedeniyle beyni baskı yarattığını düşünüyor.

Brandenburg eyaletinin Schwedt bölgesinde yaşayan Julia Bohmke isimli genç kadın, ikiz bebek dünyaya getirdikten sonra yaşadığı talihsiz bir olay sonucu felç oldu.

Kocası Christopher , Brandenburg’daki evlerinde dört yaşındaki oğulları Lian ve yeni doğan ikizleri Lea ve Lando’ya tek başına bakmak zorunda kalırken, Julia ise 160 kilometre uzaklıktaki Greifswald’da bir rehabilitasyon kliniğinde iyileşme mücadelesi veriyor.

Doğumdan bu yana “tam olmayan felç” durumuyla mücadele eden Julia, bacaklarını sadece kısmen hareket ettirebiliyor ve vücudunun bazı bölgelerinde his kaybı yaşıyor.

SAATLER SÜREN AĞRILAR

Hamileliğinin 38.haftasında, beş saat süren şiddetli ağrılar sonrası doktorlar Julia'ya "epidural anestezi" müdahalesinde bulundu. Ancak bu sefer işler beklediği gibi gitmedi. Anestezi uygulandıktan sonra sağ bacağında elektrik çarpması gibi bir his yaşadı ve vücudunun büyük bir kısmı uyuştu.

İkizlerin kalp atışlarında sorunlar baş gösterince, doktorlar acil sezaryen kararı aldı.

Lea ve Lando sağlıklı bir şekilde doğarken, Julia felçli bacaklar ve şiddetli baş ağrısıyla uyandı. Durumu günler geçtikçe daha da kötüleşti ve doktorlar beyin omurilik sıvısının fazlalığı nedeniyle beynine baskı yaptığını keşfetti. Julia, iki kez ameliyat geçirmek zorunda kaldı.

Epidural sırasında neyin yanlış gittiği ve felce yol açabilecek önceden var olan bir hastalığın olup olmadığı hala belirsizliğini koruyor.

ARTI49

Fotoğraf: Temsili

HABERE YORUM KAT