Çin adına casusluk yapan 3 Alman tutuklandı

Çin adına casusluk yapan 3 Alman tutuklandı

Almanya'da 3 Alman vatandaşı, Çin adına "casusluk" yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan üç şüpheliden biri kadın olup, zanlıların Çin için casusluk faaliyetlerinde bulundukları değerlendiriliyor.

Hessen ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde üç Alman vatandaşının, Çin hesabına casusluk faaliyetleri yürüttükleri iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Federal Savcılık, Bad Homburg ve Düsseldorf'ta gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan üç şüphelinin, Çin gizli servisi için casusluk yaptığına dair şüpheler bulunduğunu belirtti.

Operasyonda gözaltına alınan üç şüpheliden biri kadın olup, zanlıların Çin için casusluk faaliyetlerinde bulundukları değerlendiriliyor. Şüphelilerin paravan şirketler kurduğu ve bir teknik üniversiteyle işbirliği yaparak, savaş gemileri için yüksek performanslı motorlar da dahil olmak üzere, sivil ve askeri amaçlar için kullanılabilen çeşitli ticari bilgileri Çin'e aktardığı iddia ediliyor.

Baş şüpheli olarak gösterilen Thomas R'nin, Düsseldorf'ta yaşayan bir çiftle bu casusluk faaliyetlerini yürüttüğü ve zanlıların Çin Devlet Güvenlik Bakanlığı'ndan (MSS) bir ajanla iletişim halinde oldukları belirtiliyor.

Bu olayın yanı sıra, geçtiğimiz hafta Almanya'da Rusya adına casusluk yaptığı ve ülkede saldırı planladığı öne sürülen iki şüpheli de gözaltına alınmıştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT