Berlin'de seçim afişi asanlara saldırı: Aşırı sağcı sloganlar atıldı

Berlin'de seçim afişi asanlara saldırı: Aşırı sağcı sloganlar atıldı

Yerel siyasetçiler giderek daha fazla nefret, kışkırtma ve saldırıya maruz kalıyor. Oder-Spree bölgesinde, Sol Partili iki kişiye seçim çalışması yaparken saldırı gerçekleşti.

Sol Parti’nin iki adayı, Berlin yakınlarındaki Schöneiche’de (Oder-Spree bölgesi) seçim afişlerini asarken bir grup genç tarafından saldırıya uğradı.

Brandenburg polisi, olay sırasında sarhoş olduğu belirtilen 14 yaşındaki bir çocuğun baş şüpheli olarak tutuklandığını bugün açıkladı. Saldırı sırasında “sağcı kesimden bir slogan” da atıldı. İki yerel politikacı, kaçarken yaralandı.

Sol Parti ilçe başkanı Julia Wiedemann, saldırıyı Cumartesi günü kamuoyuna duyurdu. Brandenburg’da 9 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerde aday olan partinin iki üyesi, olaya karıştı.

AFİŞLERİ YIRTMAYA ÇALIŞTILAR

Polis, Cuma akşamı yaklaşık 20 gencin seçim afişlerini yok etmekle tehdit ettiğini bildirdi. Schöneiche’den gelen gruptan birkaç kişi, iki yerel siyasetçiye saldırdı. Saldırı sonucunda, 32 yaşındaki bir siyasetçi dizinden, 44 yaşındaki diğer siyasetçi ise bileğinden yaralandı.

Polis, saldırı sırasında sağcı bir sloganın atıldığını belirtti. 14 yaşındaki şüphelinin alkol testinde kanındaki alkol seviyesinin binde 1.04 olduğu tespit edildi.

SOL PARTİ SALDIRI KINADI

Sol Parti Federal Başkanı Martin Schirdewan, saldırıyı kınadı ve yetkililerden seçim kampanyalarına katılanlara koruma sağlanması çağrısında bulundu. Schöneiche Belediye Başkanı Ralf Steinbrück, yaşanan olayların kabul edilemez olduğunu ve gençlik buluşma yerlerindeki sorunlarda artış olduğunu belirtti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT