Avrupa Şampiyonasını fırsat bildiler... Türkiye'den Almanya'ya sahte formalar yakalandı

Avrupa Şampiyonasını fırsat bildiler... Türkiye'den Almanya'ya sahte formalar yakalandı

Türkiye'den Stuttgart Havalimanı'na inen 44 yaşındaki bir yolcu, gümrük memurları tarafından şüphelenilerek durduruldu. Adamın bagajından yüzlerce sahte forma çıktı. Avrupa Şampiyonası için getirilen formalar, sahteliği kanıtlanırsa imha edilecek.

Stuttgart Havalimanı gümrük memurları, tanınmış üreticilere ait 358 adet sahte olduğundan şüphelenilen spor tekstil ürününü Almanya'ya sokmaya çalışan bir kişiyi durdurdu.

Yolcu Türkiye'den Stuttgart'a indi ve beyana tabi olmayan mallar için yeşil çıkıştan bagaj alım salonunu terk etmek istedi. Burada 44 yaşındaki kişiye gümrük memurları yaklaşarak taşıdığı mallar hakkında sorular sordu. Görevliler sonunda adamın valizlerinde, çeşitli ulusal futbol takımlarının logolarıyla etiketlenmiş, sözde marka üreticilerine ait 358 parça spor kıyafeti buldular.

İMHA EDİLECEK

Spor şortları ve formalar, orijinal ürünlerden çok farklı çeşitli işleme özelliklerine sahipti ve gümrük memurlarının ürünlerin sahte olduğuna dair şüphelerini doğruladı. Bunun üzerine gümrükler tekstil ürünlerinin serbest bırakılmasını askıya aldı ve orijinal ürünlerin ticari marka hakları sahiplerini ithalat hakkında bilgilendirdi.

Üreticiler şimdi malların gerçekten sahte olup olmadığını belirlemek için uzman görüşü almak zorundalar. Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan gelen taraftar ürünlerinin gerçekten de sahte olduğu ortaya çıkarsa, bu ürünler imha edilecek. Malların ithalatçısı da marka hakkı sahiplerinin üreticilerinin kendisine karşı hukuk davası açmasını beklemek zorunda kalacak.

Özellikle Futbol Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonaları veya Olimpiyat Oyunları gibi büyük etkinlikler öncesinde, sahte taraftar ürünlerinin ithalatı gümrükler için özel bir odak noktası oluyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT