Almanya'nın masal şatosu satıldı

Almanya'nın masal şatosu satıldı

Almanya'daki Bullachberg Kalesi yıllar süren tartışmaların ardından yeni sahibini buldu. Şato, Wittelsbach Denkleştirme Fonu tarafından satın alındı.

Bullachberg Kalesi, ünlü Neuschwanstein ve Hohenschwangau kaleleriyle bir üçgen oluşturan eşsiz bir konuma sahip önemli ve değerli bir şato olarak biliniyor.

Wittelsbach Denkleştirme Fonu, 1923 yılından bu yana Hohenschwangau Kalesi’nin de sahibi olan kamu hukukuna tabi bir vakıf. Vakıf, bölgedeki varlıklarını tamamlamak için Bullachberg Kalesi’ni satın aldığını duyurdu. Vakıf ayrıca Schwangau’da bir otel ve Bavyera Kralları Müzesini işletiyor.

Bullachberg Kalesi’nin eski sahibi Elisabeth von Elmenau, kaleyi 2012 yılında satın almış ve restore etmişti. Kale, 2017 yılında "En İyi Anıt Ödülü" almıştı.

Schwangau Belediye Başkanı Stefan Rinke, mülkün Wittelsbach Vakfı’na geçmesinden memnun olduğunu söyledi. Vakıf, monarşinin sona ermesinin ardından kurulmuş ve Wittelsbach Hanedanı’nın kültürel mirasını korumayı amaçladıklarını belirtmişti.

Bullachberg Kalesi, 1907 yılında inşaat ustası Eugen Drollinger’in planlarına göre inşa edilmişti. Daha sonra Thurn ve Taxis Prensi Raphael’e ait olmuştu. 2006 yılında Porsche AG kaleyi satın almıştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT