“Almanya’dan 7 milyon turist bekliyoruz”

“Almanya’dan 7 milyon turist bekliyoruz”

Dünyanın en büyük turizm fuarı olarak bilinen Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) turizm fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy çağrı yaptı.

Dünyanın en büyük turizm fuarı olarak bilinen Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) turizm fuarı start verdi.

Korona sonrası konsepti değişen ve artık sadece sektöre yönelik hizmet veren ITB 7 Mart akşamı sona erecek. Türkiye her yıl olduğu gibi bu yıl da kendisine ayrılan 3.2 numaralı holde yer aldı. Fuara bu yıl Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra ilk kez KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy fuarın açılış gününde yaptığı açıklamada Almanya’dan 7 milyon turist beklediklerini belirtti. Bakan Ersoy Türkiye’nin 2023’te toplam 60 milyon turist ağırlama hedefi olduğunu vurgularken, geçen yıl deprem felaketi ve dünyadaki savaş krizine rağmen turizmde rekor kırdığını ifade etti. Türkiye’nin Avrupa’daki pazar payını artırmak istediğini söyleyen Bakan Ersoy “Türkiye olarak 2028’e kadar kişi başı harcamada 130 Dolar’ı geçmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

KONUK ÜLKE AMMAN

Fuarın açılışını Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner yaptı. Fuara 161 ülkeden yaklaşık 5 bin 500 katılımcı iştirak ederek ürün ve hizmetlerini 90 bine yakın ziyaretçiye sunuyor. Paralel olarak düzenlenen ve 24 binden fazla konuğun katılacağı İTB Kongresi’nde ise sektör, iklim-nötr seyahat, kalifiye iş gücü eksikliği ve yapay zekânın etkisi gibi zorlukları ele alacak. Fuarın bu yılki konuk ülkesi Amman.

HABERE YORUM KAT