Almanya’daki Erdoğancıların partisi DAVA’nın öne çıkan ismi Zingal: 300 bin oy yetecek

Almanya’daki Erdoğancıların partisi DAVA’nın öne çıkan ismi Zingal: 300 bin oy yetecek

Almanya’daki Erdoğancıların bir araya gelerek oluşturduğu DAVA Partisi kurucularından Fatih Zingal hedeflerini anlattı. Zingal, partileşemeseler de Avrupa Parlamentosu’na temsilci yollamak için çalıştıklarını söyledi.

Almanya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ak Parti’yi destekleyenler bir araya gelerek DAVA adında bir partinin temellerini atmıştı.

Almanya’daki Erdoğancıların bir araya gelerek oluşturduğu DAVA Partisi kurucularından Fatih Zingal, TRT Deutsch'a verdiği röportajda DAVA'nın içeriğini ve hedeflerini anlattı.

“DAVA'da en çok ne zaman siyasi partiden bahsedebiliriz?” sorusuna Zingal şöyle yanıt verdi:

“Biz kendimizi ‘öteki siyasi dernek’ olarak kurduk, yani parti hukuku anlamında parti değiliz. Ancak Avrupa Parlamentosu seçimlerine parti statüsüne girmeden de katılabiliyoruz. Ancak Avrupa seçimlerinden sonra önümüzdeki federal ve yerel seçimlerde yarışabilmek için derneğimizi parti kanununa göre parti olarak kurmayı planlıyoruz. DAVA uzun vadeli bir siyasi projedir. Şu anda öncü çalışmalar yapıyoruz.”

9 Haziran 2024’te yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri için oy beklentisini açıklayan Zingal şunları anlattı:

“Burada güvenilir bir açıklama yapmak zor. Amacımız Avrupa Parlamentosu'na en az bir temsilci göndermek. 2019 ve 2014 seçim sonuçlarına göre yaklaşık yüzde 0,65 oya ihtiyacımız var, yani yaklaşık 300.000 oy.

Bu sadece Avrupa Parlamentosu'nda yer almak anlamına gelmeyecek, aynı zamanda parti finansmanındaki yüzde 0,5 engelinin de aşılması anlamına gelecek. Bu, orta ve uzun vadeli hedeflerimiz için sağlam bir temel sağlayacak olan beş yıl boyunca devlet mali desteği almamıza olanak tanıyacak.”

HABERE YORUM KAT
4 Yorum