Almanya'da yüzde 98'i göçmen olan okulda korkutan rakamlar: Birinci sınıfı geçemediler

Almanya'da yüzde 98'i göçmen olan okulda korkutan rakamlar: Birinci sınıfı geçemediler

Ludwigshafen-Hemshof'ta korkutucu rakamlar çıktı: Bir ilkokulun birinci sınıfındaki 149 çocuktan 44'ü ilk yıllarını tekrar etmek zorunda kalacak. Söz konusu çocuklar göçmen ailelerin çocukları olması dikkat çekti.

Ludwigshafen-Hemshof'ta bir ilkokuldaki 149 çocuktan 44'ü ilk yıllarını tekrar etmek zorunda kalacak. Veliler bu durumdan kısmen politikacıları sorumlu tutuyor.

Geçen yıl ise 39 çocuk birinci sınıfı tekrar etmek zorunda kalmıştı. Bu rakamlar şimdi okul müdürü Barbara Mächtle tarafından da doğrulandı. Müdür geçen yıl yaptığı açıklamada okuldaki çocukların yüzde 98'inin göçmen kökenli olduğunu ifade etmişti. Müdür ayrıca, çocukların Almanca bilmemelerinden kaynaklı olarak bu zorluğu yaşadıklarını söyemişti.

POLİTİKACILARA ELEŞTİRİ

Bazı ebeveynler ise bu konuda politikacıları eleştirdi. 7 yaşındaki bir kız çocuğu babası, sorunu ilkokulda değil, kreş eksikliğinde görerek, "Kendileri Almanca bilmeyen yabancı ailelerin çocukları, okula başlamadan önce dil öğrenmeye özellikle muhtaçlar" derken, "Neyse ki, kızım bir kreşte yer buldu ve şimdi benden daha iyi Almanca konuşabiliyor" diye belirtti.

Bazı anne ve babalar da politikacıların yabancı vatandaşların entegrasyonu için çok az şey yaptığını savundu.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Rheinland-Pfalz Eğitim ve Okul Denetimi Bakanlığı da okuldaki durumla ilgili bir açıklama yaptı. Bakanlık "durumu her zaman takip ettiklerini" ve "okuldaki durumu iyileştirmek için çok sayıda önlem aldıklarını" belirtti. Çocukların haftalar boyunca dil sorununa yardımcı olunduğu aktarıldı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT