AfD'li çalışan Çin adına casusluk yapmış

AfD'li çalışan Çin adına casusluk yapmış

Almanya, Çin adına casusluk yapanların peşinde. Bu sefer tutuklanan kişi Afd'li çıktı.

Almanya'da aşırı sağcı popülist Almanya için Alternatif (AfD) Partisi Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Maximilian Krah için çalıştığı belirtilen Jian G'nin, Çin adına casusluk yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Federal Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Dresden kentinde gözaltına alınan Alman vatandaşı Jian G'nin "yabancı istihbarat servisi için casusluk yapma" suçlamasıyla karşı karşıya olduğu belirtildi. Açıklamada, Jian G'nin 2019'dan bu yana bir AP milletvekilinin yanında çalıştığı ve evinde aramaların yapıldığı ifade edildi.

Jian G'nin, Çin gizli servisi için çalışmakla suçlandığı ve Ocak 2024'te AP'deki müzakereler ve kararlara ilişkin bilgileri ilgili servise ilettiği iddia edildi. Ayrıca, zanlının Almanya'daki Çinli muhalifler hakkında da casusluk yaptığı belirtildi.

Jian G'nin bugün hakim karşısına çıkarılacağı kaydedildi.

Alman basınında yer alan haberlere göre, Jian G'nin AfD Avrupa Parlamentosu Milletvekili Maximilian Krah için çalıştığı belirtiliyor.

Bu olay öncesi, dün Almanya'da Çin gizli servisi için casusluk faaliyetinde bulundukları iddiasıyla 3 kişi daha gözaltına alınmıştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT