Milli Savunma Komisyonu, ilk toplantısını yaptı

Milli Savunma Komisyonu, ilk toplantısını yaptı

- CHP'li üye Çiçek'in, Komisyon Başkanlık Divanında muhalefetin yer almamasını eleştirmesi üzerine, Komisyon Başkanı Özlü, de "Seçim oldu bitti. Her şey yasal, demokrasiye aykırı bir tarafı yok" karşılığını verdi

TBMM (AA) - TBMM Milli Savunma Komisyonu, geçen hafta yapılan Başkanlık Divanı seçiminin ardından, AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü başkanlığında ilk kez toplandı.

Milli Savunma Komisyonu toplantısında, komisyon üyesi milletvekilleri tek tek kendini tanıttı.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Komisyonun Başkanlık Divanında muhalefet partilerinden milletvekillerinin yer almamasını eleştirerek, bunun TBMM İçtüzüğü ve demokrasiye uygun olmadığını savundu. Çiçek, bu eleştirisini her toplantıda dile getireceğini bildirdi.

Komisyon Başkanı Özlü, Çiçek'e "Seçim oldu bitti. Her şey yasal, demokrasiye aykırı bir tarafı yok. Seçim, hukuk ve İçtüzüğe uygundur. Tekrar tekrar söylemenin bir yararı var mı? Başkanvekili olsak ne, üye olsak ne?" diye karşılık verdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık da Çiçek'i eleştirerek,  kimsenin, daha ilk günden komisyona demokrasi notu veremeyeceğini ifade etti.

Kocabıyık, komisyon üyeliğinin başlı başına önemli olduğunu, en değerli katkıların bu statüyle verilebileceğini belirtti.

Komisyonun demokratik karakterini tartışmaya açmayı yanlış bulduğunu vurgulayan Kocabıyık, demokrasinin en önemli prensiplerinden çoğunluk rejiminin, komisyona yansıdığını savundu.

Daha sonra, komisyon uzmanı Mahmut Bülbül, komisyonlarda kanun yapım sürecine ilişkin milletvekillerine sunum yaptı.

Ardından milletvekilleri de komisyonun çalışmasına ilişkin önerilerde bulundu. CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, komisyonun Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan olayları yerinde takip etmesini istedi.

HABERE YORUM KAT