Ürküten rakamlar: Almanya'da binlerce mülteci çocuk kayıp!

Ürküten rakamlar: Almanya'da binlerce mülteci çocuk kayıp!

Federal Kriminal Dairesi'ne göre, şu anda Almanya'da 2005 reşit olmayan mülteci aranıyor. Rapora göre kayıp çocuk ve gençlerin sayısı 2021'den bu yana iki kattan fazla arttı.

Daha önce devlet gözetiminde bulunan yaklaşık 51,400 refakatsiz çocuk şu anda Avrupa genelinde kayıp durumda. Uluslararası gazeteci ağı Lost in Europe tarafından yapılan veri araştırmasının sonucu olan bu durum, tartışmalara neden oldu. Yetkililer bugüne kadar bu kişilerin nerede olduğuna dair hiçbir bilgiye sahip değil.

Federal Kriminal Dairesi'ne göre, şu anda Almanya'da 2005 reşit olmayan mülteci aranıyor. Rapora göre kayıp çocuk ve gençlerin sayısı 2021'den bu yana iki kattan fazla arttı. O tarihte 792'si Almanya'da olmak üzere Avrupa genelinde yaklaşık 18.300 refakatsiz mülteci çocuğun kayıp olduğu bildirilmişti.

2 ÜLKE TOPLAMIYOR

İtalya ve Avusturya gibi bazı ülkeler, her biri 20.000'den fazla kayıp çocuk ve gençle özellikle yüksek rakamlar bildirirken, İspanya ve Yunanistan gibi diğerleri refakatsiz çocuk ve gençlerle ilgili hiçbir bilgi toplamamakta.

Mayıs ayında, hem refakatsiz çocukların daha iyi kayıt altına alınmasına yönelik mevzuat önerilerini hem de bakıcıların yerleştirilmesine yönelik Avrupa çapında gereklilikleri içeren AB göç anlaşması kabul edilecek.

ARTI49

HABERE YORUM KAT